Laatste keer Kledingbank?!

Op vrijdag 17 juli a.s. houdt Kledingbank Stichtse Vecht een grote uitverkoop van zomerkleding. Deze uitverkoop is alleen toegankelijk voor deelnemers van Voedselbank Stichtse Vecht en vindt plaats in een productiehal bij Kansis op de Corridor 8 te Breukelen. De genodigden kunnen daar op een veilige manier, maar mogelijk wel voor de laatste keer, kleding uit komen zoeken.

Kledingbank Stichtse Vecht maakte tot maart van dit jaar maandelijks zo’n zeventig tot tachtig klanten, waaronder veel gezinnen, blij met mooie kleding, schoenen, beddengoed en aanverwante artikelen. Deze spullen leverden inwoners in bij het appartementencomplex ’t Heijcop te Breukelen. Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgde in de recreatiezaal van Welzijn SV voor het sorteren, de inrichting van de winkel en de uitgifte/verkoop van de kleding.

Half maart stonden alle kratten en kledingrekken klaar voor de lenteverkoop en toen kwam corona, ook de Kledingbank moest dicht. Eind mei gingen bestuur en stuurgroep serieus nadenken over de voorwaarden voor een mogelijke herstart. Met Welzijn SV kwamen zij tot de conclusie dat de ruimte in het Heijcop met de huidige corona-protocollen te klein is voor de Kledingbank. Ook vonden zij het niet langer verantwoord  zoveel bezoekers tegelijkertijd te ontvangen in een seniorencomplex. Na overleg en op advies van de gemeente is contact gezocht met de directeur van Kansis. Thomas van Waardhuizen wilde gelukkig direct helpen en bood de Kledingbank eenmalig een grote hal aan. Hier kunnen de klanten op 17 juli a.s. veilig komen winkelen op 1,5 meter afstand van elkaar en met gebruik van tijdsloten. De tickets met het tijdslot worden een week eerder uitgedeeld bij de voedselpakketten.

Het bestuur en de overige vrijwilligers van Kledingbank Stichtse Vecht zijn erg blij met deze hulp van Kansis, maar roepen nu iedereen op om mee te denken over een nieuwe locatie, zodat de Kledingbank haar maatschappelijke taak op een goede en verantwoorde wijze kan voortzetten. De bereidheid om kleding te doneren is gelukkig groot en de behoefte aan een voorziening als de Kledingbank zal naar verwachting de komende tijd alleen maar groter worden.