Kledingbank zamelt najaarskleding en sportspullen in

Voor de vaste klanten van de Voedselbank in Stichtse Vecht organiseert de Kledingbank op 11 september a.s. weer een uitgifte (Coronaproof) in een productiehal bij Kansis op de Corridor te Breukelen. De deelnemers zullen hiervoor persoonlijk worden uitgenodigd. Naast kleding zullen er nu ook sportspullen worden uitgedeeld en verkocht tegen lage prijzen.

Vorige maand is een Sportspullenbank voor Stichtse Vecht opgericht door een samenwerking tussen Stichting Kledingbank SV en Sport4All. De Sportspullenbank zamelt tweedehandssportkleding en -materialen in en stelt deze beschikbaar aan mensen, die te weinig geld hebben om zelf spullen te kopen. Dit initiatief wordt gesteund vanuit het Sportakkoord Stichtse Vecht. Een van de doelstellingen in het sportakkoord is dat iedereen kan sporten en bewegen en dat we streven naar een duurzame sport- en beweeg infrastructuur. Een sportspullenbank helpt daarbij.

Op vrijdag 27 augustus en vrijdag 3 september a.s. zamelt Kledingbank Stichtse Vecht samen met de Sportspullenbank najaarskleding en sportspullen in. Tussen 10 en 14 uur kunt u uw (sport)kleding, (sport)schoenen, beddengoed, bad- en keukentextiel – mits schoon en heel – en bv. hockeysticks, rackets en ballen, afgeven bij de ingang van het Bonifatiushuis, Kerkplein 18 te Breukelen (naast de Pieterskerk en achter de Wereldwinkel).

De sportspullenbank heeft daarnaast inmiddels enkele vaste inzamelpunten in onze gemeente, o.a. bij vv OSM ’75 (Fazantenkamp in Maarssen) en binnenkort ook in de Stinzenhal in Breukelen. Er wordt gewerkt aan meer inzamelpunten in alle kernen.

Stichting Kledingbank Stichtse Vecht is nog steeds op zoek naar een nieuwe opslag- en uitgifteruimte om vaker te kunnen draaien en ook de U-Pashouders uit Stichtse Vecht weer te kunnen ontvangen. Mocht u een suggestie hebben voor een locatie, dan horen wij dat graag via het contactformulier op onze website. Op deze site en op onze Facebookpagina vindt u binnenkort ook meer informatie over de Sportspullenbank.