Kledingbank past steeds meer mensen

Nu steeds meer inwoners van Stichtse Vecht moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen neemt de relevantie van de kledingbank toe. Deze week kwamen burgemeester App Reinders en wethouder Karin van Vliet een kijkje nemen.

De burgemeester en wethouder hebben gesproken met een aantal vaste vrijwilligers over de organisatie, werkwijze en toenemende klantenaantallen van de kledingbank. Beiden benadrukten het belang van de kledingbank in de gemeente en complimenteerden alle vrijwilligers met hun inzet.

Al ruim 8 jaar zijn de vrijwilligers van de kledingbank actief. Er wordt kleding ingezameld die nog prima mee kan maar niet meer wordt gedragen. De kleding wordt gepresenteerd in de winkel en verkocht tegen een laag bedrag. Omdat de kledingbank geen winstoogmerk heeft wordt de opbrengst besteedt om basistextiel dat veel wordt verbruikt, denk aan ondergoed en handdoeken aan te schaffen en uit te reiken aan de vaste klanten.

De kledingbank is gevestigd in het oude politiebureau van Breukelen en iedere donderdag en vrijdag open tussen 10.00 en 15.00. De ruimte is niet heel groot en er is dan ook aan de burgemeester en wethouder gevraagd om andere huisvestiging mogelijk te maken die meer klanten kan trekken en meer ruimte biedt. Het budget is niet groot en commerciële huur is dan ook niet mogelijk.

De kledingbank is er voor iedereen die een krappe portemonnee heeft en toe is aan een nieuw kledingstuk. Door kleding langer te dragen wordt op diverse manieren bespaard, direct door klanten, maar ook het klimaat wordt gespaard.