Een nieuw jaar, een nieuw begin!

Geachte dames en heren,

Allereerst wens ik u graag, namens alle vrijwilligers van Kledingbank Breukelen, een heel goed, barmhartig en gezond 2016 toe.

Deze maand maken wij, ter vereenvoudiging van onze werkzaamheden, een doorstart op de nieuwe locatie van Welzijn Stichtse Vecht in het Heycop te Breukelen. De aparte inzamelingsdag vervalt hiermee. In dit eerdere bericht treft u hierover alle relevante informatie aan.

Graag maak ik hierbij tevens gebruik van de mogelijkheid om velen van u te bedanken. Dankzij de generositeit en inzet van vele inwoners en sponsoren is de Kledingbank inmiddels een begrip in heel Stichtse Vecht. Ruim anderhalf jaar mochten we van de Protestantse gemeente Breukelen iedere maand twee dagen gratis gebruik maken van de bovenverdieping van het Bonifatiushuis. Vanwege de enorme aanvoer en de beperkte doelgroep in het begin, hielden we direct veel kleding over en hiervoor kregen we, eveneens om niet, van de Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken de beschikking over opslagruimte in het Heycop. Iedere maand stonden de chauffeurs van Zorggroep de Vechtstreek klaar om met hun busje de voorraad kleding op donderdag van het Heycop naar het Bonifatiushuis te brengen en op vrijdag brachten zij de restanten weer terug naar het Heycop. Kleding die we echt niet konden gebruiken werd tussendoor opgehaald door KringKoop Mijdrecht. Kratten en verhuisdozen voor het transport kregen we van lokale ondernemers en de lokale media gaven ons regelmatig gratis publiciteit. Tenslotte zorgde een grote groep vrijwilligers voor het innemen en sorteren van de kleding, voor het in- en uitruimen van de winkel en natuurlijk last but not least voor het ontvangen en aankleden van de bezoekers. Door de gastvrijheid van de vrijwilligers en de goede kwaliteit van de kleding in de winkel groeide de klantenkring gestaag. En dankzij de grote inbreng van kleding kan de Kledingbank inmiddels een grotere groep bedienen, want naast de deelnemers van Voedselbank Stichtse Vecht zijn we nu ook geopend voor alle houders van de U-pas.

Het nieuwe jaar kunnen we dan ook gelukkig beginnen met frisse moed. Op vrijdag 15 januari a.s. is de eerste inname- en uitgifte in het Heycop en we hopen velen van u daar weer te ontmoeten.

Hartelijke groeten,

namens de initiatiefgroep,

Bertine Oosthoek-Bogaard
Coördinator Kledingbank Breukelen